Tehnologii

  

 

 

Combinand tehnologia sa inovatoare, Molten creeaza un produs revolutionar special dedicat evenimentelor FIBA din acest an. Noua minge BG 5000 inlocuieste modelul GL7X si este mingea oficiala a Campionatul Mondial  (Cupa Mondială de Baschet FIBA din ​​2019)  si a Jocurilor Olimpice (Jocurile Olimpice de vară din 2020).                    

                                                                                                                                                

 

 

 ,,Giugiaro Design'' - Giorgeto Giugiaro este creatorul design-ului modelului actual de minge de baschet Molten. El este unul dintre designerii de top din lume (design industrial), straduindu-se sa integreze in proiectele sale utilitatea cu frumusetea. Acest design inovator al mingii de baschet a fost creat prin  combinarea  tehnologiei de top Molten cu viziunea sa artistică.

Advanced Basketball Technology - "A dream basketball" care permite fiecare atlet sa-si realizeze pe deplin potențialul său sportiv.

,,Molten Flat-Pebble Surface’’  - Molten a modificat suprafața granulata conventionala (folosita la alte modele) într-un finisaj plat. Rezultatul? Zona de contact a crescut, oferindu-vă prindere și un control asa cum nu ati mai experimentat pana acum.

,,Molten Full-Flat Seam’’ - Prin aplatizarea zonei din jurul cusaturii mingii si minimizarea diferentei de inaltime, Molten ofera un ,,backspin’’ (oprire a mingii) precis indiferent daca mingea este pasata sau primita de catre jucator.

 

In 2015 Molten lanseaza o noua gama revolutionara in domeniul baschetului: X-series

 

Noua tehnologie Xtra: xtra soft, xtra vizibile, aderenta xtra, feeling xtra! X-series!

Xtra soft - Pentru imbunatatirea aderentei mingii de baschet, forma si locatia fiecarei granule a fost modificata si aliniata pentru a crea o suprafata cu textura uniforma, revolutionand modelul traditional cu granule. Aceasta omogenitate asigura contactul permanent, indiferent de unde este mingea tinuta.

Xtra visible - Cresterea contrastului intre culorile mingii asigura cea mai buna experienta in vizibilitatea acesteia. Si, datorita aceste modificari, jucatorii se pot concentra pe fiecare miscare a mingii. In plus, rotatia mingii se poate vedea la distante mari, ceea ce permite suporterilor sa observe fiecare detaliu al jocului.

Xtra grip - Suprafata traditionala, cu granule ridicate, a mingii de baschet a fost modificata intr-un finisaj plat a granulelor. Acest finisaj ofera aderenta si control maxim prin cresterea zonei de contact.

Xtra feeling - Prin aplatizarea zonei din jurul cusaturii mingii si minimizarea diferentei de inaltime, Molten ofera un ,,backspin’’ (oprire a mingii) precis indiferent daca mingea este pasata sau primita de catre jucator.

 

Recomandari pentru alegerea mingii de baschet: 

 

 

 

 

,,Mingea de fotbal pe care o cunoaștem astăzi este rezultatul a mii de ani de evoluție. Charles Goodyear este considerat inventatorul mingii moderne de fotbal, însă jocuri asemănătoare fotbalului au fost practicate încă din antichitate. Obiectul folosit în acest sens, a avut de-a lungul timpului mai multe forme, iar materialele din care era confecționat dovedesc inventivitatea și originalitatea oamenilor.’’

                                                                                                                                        Molten - FOR THE REAL GAME!

Molten JAPONIA este una dintre cele mai mari companii producatoare si inovatoare de mingi profesionale din lume, articole sport, componente auto (Toyota, Mazda, Mitsubishi, Isuzu), precum si echipamente medicale.

Mingile de fotbal au o tehnologie noua de productie – ACENTEC, fiind acreditate de catre FIFA.

Molten a oferit tehnologia si cunostintele din domeniu echipei Teamgeist Adidas pentru proiectarea si producerea mingii de fotbal Adidas (Tango – 1980 si Teamgeist -2006) cu care s-a jucat in 1980 la Olympic Games in Los Angeles si FIFA World Cup 2006.

Începând din 2018, Molten este furnizor oficial al UEFA Europa League. În calitate de partener oficial, Molten va furniza mingea oficiala pentru toate jocurile organizate de catre UEFA Europa League pe perioada 2018/19 – 2021.

Cum alegem mingea de fotbal?

Mingea de fotbal este baza, fără care fotbalul nu s-ar putea juca. Mingile sunt diferite în funcție de mărime, greutate, material din care sunt fabricate și design. Caracteristicile conform cărora vom alege o minge adecvată sunt vârsta jucătorului și terenul pe care se va juca. Nu trebuie să omitem nivelul de performanță/joc al fotbalistului. Mingile de agrement, de antrenament și de competiție cu certificate FIFA, sunt diferite între ele.

Mărimea / numarul mingii

 

Principalul criteriu la alegerea unei mingi de fotbal este mărimea. Aceasta se alege în funcție de vârsta fotbalistului. In primul rand, trebuie sa stii ca o minge de fotbal poate fi disponibila pe mai multe marimi, de la marimea 1 si terminand cu marimea 5. Cei mai mici jucători încep să joace fotbal cu o minge mărimea 3. Această mărime este concepută pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 9 ani. Urmează mărimea 4, adecvată pentru antrenamente și joc, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani. Pentru adulți și juniori cu vâsta peste 14 ani este adecvată mărimea 5, care este cea mai populară mărime. Mingea de mărimea 1 este o minge specială folosită la toate categoriile de vârstă pentru antrenamente tehnice. Înainte de alegerea unei mărimi este bine să te consulți cu antrenorul. Dacă mărimea mingii este corectă, copilul tău va învăța mai bine cum să controleze mingea, evitându-se astfel dezechilibrele musculare inutile și mai târziu problemele cu articulațiile. Nu cumpăra jucătorului mic, din categoria de pregătire, minge de mărime 5 ținând cont că în viitor va crește! Mingea va fi greu și dificil de controlat pentru el, dezvoltarea sa tehnică va fi mai lentă și există riscul ca el să nu mai joace fotbal, deoarece nu va putea șuta bine.

Minge marimea 3: F3V3400 – Minge fotbal Molten numarul 3, cusaturi sigilat

 

Minge marimea 4:

Minge marimea 5:

 

Alegerea tipului potrivit de minge în funcție de teren, tehnologie productie

Mingile pentru gazon natural și artificial dispun de rezistență clasică și sunt cele mai utilizate. Pentru mediul indoor, alegem o minge de futsal care este special creata pentru fotbalul in sala: marime 4, sare mai puțin. Dacă intenținozi să joci fotbal pe nisip, potrivită va fi mingea pentru fotbal de plajă. Există, de asemenea și mingi pentru streetfotbal, aici balonul fiind fabricat din material mai rezistent. Mingile pot fi cusute (masina – calitate slaba, manual – calitate net superioara), lipite / sudate - ACENTEC TECHNOLOGY, noile modele hibride (cusute manual si pe urma sudate)

  • Teren dur:

F5V3850 – Minge fotbal Molten pentru terenuri dure

F5V3400 – Minge fotbal Molten, cusaturi sigilate

F5V3600 - Minge fotbal Molten, cusaturi sigilate - tehnologie inovativa

Recunoaștem calitatea mingii

Un punct de reper poate fi bineînțeles prețul mingii. Preț mai ridicat - calitate superioară, tehnologie, materiale mai durabile, caracteristici de zbor mai bune. Desigur, acest lucru nu poate fi întotdeauna valabil, dar este unul dintre indicatorii care te vor ghida bine cu siguranță. Un alt indiciu este certificatul FIFA. Mingea etichetată cu certificatul FIFA Quality, este un balon de antrenament profesionist care a trecut testul de șapte serii pentru a obține certificarea. Un test în plus au mingile marcate cu denumirea FIFA Quality PRO. Este cea mai înaltă certificare FIFA și este deținută doar de mingile profesioniste, cu care se joacă cele mai importante competiții de fotbal, cupe europene, Campionate Europene și Mondiale.

Modele FIFA Quality PRO:

 

F5V5000-Minge fotbal Molten FIFA QUALITY PRO, ACENTEC TEHNOLOGY

F5V4800 – Minge fotbal Molten de top, FIFA QUALITY PRO

 

Recomandari pentru alegerea mingii de fotbal: